Let op! Andere locatie

Woensdag 24 juni 2020 Algemene ledenvergadering

concordia_denhaag_01

U bent van harte welkom op de algemene vergadering van de Fietsersbond afdeling Haagse Regio met het thema Fietsburgemeesters Den Haag en het Westland.

Let op! i.v.m. Coronamaatregelen is het nodig om je te registreren voor de vergadering aangezien deze voor maximaal 30 mensen toegankelijk is. Graag aanmelden bij de secretaris: haagseregio@fietsersbond.nl

De ALV vindt plaats op woensdag 24 juni in Concordia, Grote Hoge Zand 42, Den Haag. De fiets kan buiten gestald worden. De locatie is met het openbaar vervoer goed bereikbaar (Tram 6, Halte Brouwersgracht).

De agenda bestaat uit twee delen. Het eerste deel start om 19:30:

Het tweede deel na de pauze (vanaf 20:15 tot uiterlijk 22:00) gaat over de door de organisatie BYCS recent aangestelde fietsburgemeesters in Den Haag en het Westland

BYCS is een in Amsterdam gevestigde sociale onderneming gedreven door de overtuiging dat fietsen steden en steden transformeren den e wereld veranderen. Zij werken internationaal samen met bedrijven, overheden en non-profitorganisaties om baanbrekende ideeën rond fietsen te initiëren en op te schalen. Tegen eind volgend decennium zou de helft van alle lokale verplaatsingen met de fiets moeten gebeuren.

BYCS stelt zich ten doel dat eind 2020 er wereldwijd minstens tweehonderd fietsburgemeesters actief zijn. Hiermee promoot Bycs het gebruik van de fiets in de stad. De beweging ging drie jaar geleden van start in Nederland. Amsterdam was toen de eerste stad die een fietsburgemeester aanstelde. Bedoeling was om het gebruik van de fiets in de Nederlandse hoofdstad nog verder aan te moedigen.

De fietsburgemeesters maken geen deel uit van de lokale overheid. Het zijn vrijwilligers die door lokale fietsgroepen zijn aanbevolen. Soms ging met de aanstelling een officieuze verkiezing gepaard.

De inhoud van de opdracht van de fietsburgemeester is door de lokale omstandigheden gekleurd. Cruciaal is echter dat de fietsburgemeester een aanspreekpunt vormt voor alle betrokken partijen. Uit die wisselwerking moeten de belangrijkste beleidspunten voor de versterking van de plaats van de fiets in de stad worden gedistilleerd.

Op de ALV zullen wij stilstaan bij het fiets burgemeesterschap in Den Haag en het Westland. De beide fietsburgemeesters en een vertegenwoordiger van BYCS worden uitgenodigd.

De ALV wordt afgesloten met een drankje.

 

Categorieën