Fietsfestival in Wassenaar

op 3 juni, Wereldfietsdag!

Op zaterdag 3 juni vindt het 1e Wassenaarse Fietsfestival plaats in het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3. Deze ochtend (10.00 – 12.00 uur) organiseert de Wassenaarse Fietsersbond een festival bomvol met fietsactiviteiten voor jong en oud waarbij de fiets(er) centraal staat.

fietsfestival

Er wordt een gevarieerd aanbod aan fietsen gepresenteerd die bewonderd en getest mogen worden. Zo kun je o.a. kennismaken met fietsen op 3wielen of 4wielen. Er is een e-bike instructeur aanwezig en onder wiens begeleiding je een testrondje kan afleggen op een e-bike. En voor kinderen is er een fiets-stuntparcours waar op de eigen of op één van de aanwezige fietsen gestunt kan worden. Voor mensen die willen leren banden plakken en kleine fietsreparaties doen, start er 3x een minicursus ‘repareer je eigen fiets’ die 30 minuten duurt. Fietsmaatjes is aanwezig met hun prachtige duofietsen voor een proefrondje en de Vrijwilligerscentrale geeft acte de présance met o.a. informatie over fietslessen. En op een feestelijke dag als deze zal de IJsfiets niet ontbreken.

Gemeente actief betrokken
De gemeente Wassenaar is op zoek naar ideeën over hoe we meer mensen kunnen laten fietsen in ons mooie dorp. Bij de tafel van de gemeente kunnen jong en oud hiervoor ideeën aandragen. Het beste idee zal aan het eind van de ochtend beloond worden met een leuke prijs, uitgereikt door wethouder verkeer Wim Koetsier.

Bij de tafel van Fietsersbond kun je onveilige fietspunten aangeven en natuurlijk de allermooiste fietslocaties van ons dorp. Het doel van het evenement is stimuleren van fietsplezier, veilig fietsen, fietsen voor iedereen mogelijk maken en een leuke ochtend voor iedereen. Marcel Kleizen, voorzitter van de Wassenaarse afdeling: ‘Wassenaar is een van de allermooiste gemeenten om te fietsen. Dat willen we vieren met tal van leuke fietsactiviteiten. Tegelijkertijd is er in Wassenaar nog veel te doen voor betere fietsfaciliteiten in ons dorp. We proberen met dit festival zoveel mogelijk aspecten van het fietsen naar voren te brengen en er samen een prachtige Wereldfietsdag van te maken’.

pdf ⋅ 817 KB

Flyer Fietsfestival 3 juni

Download

Categorieën