Parkenroute Den Haag

Parkenroute-Den-Haag-in-Routeplanner

De Parkenroute Den Haag is een 60 km lange fietsroute door Haagse parken en lanen.

De Parkenroute Den Haag is opgenomen als voorgeplande fietsroute in de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond. U kunt de fietsroute ook volgen met behulp van het routeboekje.

Let op:

Er zijn delen van de route tijdelijk gestremd vanwege wegwerkzaamheden. Deze omleidingen zijn in de Fietsrouteplanner opgenomen. Ter plekke is er helaas geen bebording die de tijdelijke omleidingen aangeven, als u het routeboekje volgt houdt dan rekening met de volgende omleidingen:

Parkenroute 1:

  • Blz. 7. Het fietspad door de Koekamp dat begint bij de overkluizing van de Utrechtsebaan en eindigt bij station Den Haag Centraal en deel uitmaakt van Parkenroute 1 is nu (august 2020) nog niet opgeleverd. U moet voorlopig om de Koekamp heen fietsen. Vanaf de overkluizing van de Utrechtsebaan links afslaan naar het vrijliggende fietspad aan de rechterzijde van de Boslaan en na 50 meter rechts afslaan naar het vrijliggende fietspad aan de rechterzijde van de Bezuidenhoutseweg. Na 300 meter fietst u weer op Parkenroute 1.

Parkenroute 2:

  • Blz. 9. In park Meer en Bos loopt u met de fiets aan de hand. Op deze bladzijde van het routeboekje staat een plattegrond van de looproute. Als alternatief kan om het park heen worden gefietst. Vanaf de Muurbloemweg in zuidelijke richting fietsen tot aan de Laan van Meerdervoort. Daar rechts afslaan. Na 300 meter fietst u weer op Parkenroute 2.

De Parkenroute is een initiatief van de Gemeente Den Haag in samenwerking met de Fietsersbond afdeling Haagse regio.