Probleem melden

Op deze pagina vindt u informatie over het melden van fietsgerelateerde problemen.

Problemen met fietsinfrastructuur

Als het een klein probleem is dat eenvoudig opgelost kan worden (bijvoorbeeld, een drukknop is kapot) dan kunt u het beste een melding openbare ruimte doen. Maak gebruik van het meldpunt van de gemeente waar het probleem zich bevindt. Op de websites van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Westland kunt u een melding doen via internet. Enkele gemeenten hebben ook smartphone-apps — handig als u onderweg een melding wilt doen. Melden via de website of via een app wordt aanbevolen want u kunt de tijd nemen om het probleem goed te beschrijven en u kunt één of meerdere foto’s bijvoegen.

Maar u kunt de gemeente ook bellen. De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar zijn bereikbaar via telefoonnummer 14070. Voor de gemeente Westland is het telefoonnummer 140174.

Problemen met fietsbewegwijzering

  • De Stichting Landelijk Fietsplatform is verantwoordelijk voor de bewegwijzering van landelijke fietsroutes en heeft een meldpunt, Bordje weg, waar problemen met zowel landelijke fietsroutes als met fietsknooppuntennetwerken kunnen worden gemeld.
  • De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is verantwoordelijk voor de bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk Haaglanden maar heeft geen meldpunt; meld het probleem via Bordje weg.
  • De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) is verantwoordelijk voor de bewegwijzering van regionale fietsroutes — de fietsroutes met de bekende paddenstoelen en de witte/rode handwegwijzers. De NBd heeft een meldpunt waar schade aan bordjes kan worden gemeld.

Problemen met diensten van de Fietsersbond