Probleem melden

Fietsgerelateerd probleem? Meld het!

Problemen met fietsinfrastructuur

Als het een klein probleem is dat eenvoudig opgelost kan worden (bijvoorbeeld, een drukknop is kapot) dan kunt u het beste een melding openbare ruimte doen. Maak gebruik van het meldpunt van de gemeente waar het probleem zich bevindt. Op de websites van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar kunt u een melding doen via internet. Onveilige verkeerssituaties in Leidschendam-Voorburg kunt u melden via de wijkprikker. Enkele gemeenten hebben ook smartphone-apps — handig als u onderweg een melding wilt doen. Melden via de website of via een app wordt aanbevolen want u kunt de tijd nemen om het probleem goed te beschrijven en u kunt één of meerdere foto’s bijvoegen.

Maar u kunt de gemeente ook bellen. De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar zijn bereikbaar via telefoonnummer 14070.

Problemen met fietsbewegwijzering

  • De Stichting Landelijk Fietsplatform coördineert de bewegwijzering van landelijke fietsroutes en heeft een meldpunt, Meldpunt routes, waar problemen met zowel landelijke fietsroutes als met fietsknooppuntennetwerken kunnen worden gemeld.
  • De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) is verantwoordelijk voor de bewegwijzering van regionale fietsroutes — de fietsroutes met de bekende paddenstoelen en de wit-rode handwegwijzers. De NBd heeft een meldpunt waar schade aan bordjes kan worden gemeld.
  • Problemen met de bordjes van de Parkenroute Den Haag kunt u melden op de pagina van de Parkenroute.

Fouten in de Routeplanner

Fietsersbond-routeplannerFouten in de kaartgegevens van de Fietsersbond Routeplanner  (ook beschikbaar voor iOS en Android) kunt u melden op de website van de Fietsersbond.

Knelpunt melden bij de Fietsersbond

Een fietsonvriendelijke situatie (fos) of knelpunt is een weginrichting die fietsers hindert of in gevaar brengt. Zo’n situatie wordt niet opgelost door onderhoud te plegen maar vergt ingrijpen in de inrichting. Een overzicht van bekende knelpunten is te vinden op onze knelpuntenwebsite. Klik op het vergrootglas om een kaartoverzicht te zien. De Fietsersbond gaat in gesprek met de gemeente om oplossingen te zoeken voor al deze knelpunten. Als u een fietsonvriendelijke situatie wil melden die nog niet op de lijst staat dan kunt u gebruikmaken van onderstaand formulier.

Fos-meldpunt Fietsersbond Haagse regio

Meld hier een fietsonvriendelijke situatie (fos) in de gemeente Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk of Wassenaar.

Uw naam
Uw e-mailadres
Beschrijving van de fos
Locatie: Gemeente
Locatie: Naam van de weg
Locatie: Naam van de dichtsbijzijnde kruisende weg
Foto's
Uit ervaring blijkt dat foto's van de situatie zeer nuttig zijn!
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 12 MB, Max. aantal bestanden: 4.