Probleem melden

Fietsgerelateerd probleem? Meld het!

Problemen met fietsinfrastructuur

Als het een klein probleem is dat eenvoudig opgelost kan worden (bijvoorbeeld, een drukknop is kapot) dan kunt u het beste een melding openbare ruimte doen. Maak gebruik van het meldpunt van de gemeente waar het probleem zich bevindt. Op de websites van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar kunt u een melding doen via internet. Enkele gemeenten hebben ook smartphone-apps — handig als u onderweg een melding wilt doen. Melden via de website of via een app wordt aanbevolen want u kunt de tijd nemen om het probleem goed te beschrijven en u kunt één of meerdere foto’s bijvoegen.

Maar u kunt de gemeente ook bellen. De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar zijn bereikbaar via telefoonnummer 14070.

Problemen met fietsbewegwijzering

  • De Stichting Landelijk Fietsplatform coördineert de bewegwijzering van landelijke fietsroutes en heeft een meldpunt, Meldpunt routes, waar problemen met zowel landelijke fietsroutes als met fietsknooppuntennetwerken kunnen worden gemeld.
  • De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) is verantwoordelijk voor de bewegwijzering van regionale fietsroutes — de fietsroutes met de bekende paddenstoelen en de wit-rode handwegwijzers. De NBd heeft een meldpunt waar schade aan bordjes kan worden gemeld.
  • Problemen met de bordjes van de Parkenroute Den Haag kunt u melden op de pagina van de Parkenroute.

Melden bij de Fietsersbond

  • Fietsersbond-routeplannerFouten in de kaartgegevens van de Fietsersbond-Routeplanner kunt u melden op de website van de Fietsersbond.
  • Een fietsonvriendelijke situatie waarvan u denkt dat de bemiddeling van de Fietsersbond nodig zou kunnen zijn om de gemeente te bewegen de situatie te verbeteren kunt u hier melden.

Fos-meldpunt Fietsersbond Haagse regio

Meld hier een fietsonvriendelijke situatie (fos) in de gemeente Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk of Wassenaar.
Uw naam
Uw e-mailadres
Beschrijving van de fos
Locatie: Gemeente
Locatie: Naam van de weg
Locatie: Naam van de dichtsbijzijnde kruisende weg
Foto's
Uit ervaring blijkt dat foto's van de situatie zeer nuttig zijn!
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 12 MB, Max. aantal bestanden: 4.