Stappen gezet in sterfietsproject Den Haag Centrum – Wateringse Veld

Impressie Veluweplein

In de laatste paar maanden zijn twee fases van het sterfietsproject Den Haag Centrum – Wateringse Veld afgerond.

In dit project worden delen van de hoofdfietsroute tussen de binnenstad van Den Haag en de wijk Wateringse Veld verbeterd. De route loopt vanaf de Grote Markt via de Prinsengracht, de ’s-Gravenzandelaan en de Schalk Burgerstraat naar het Zuiderpark. Na het park loopt de route verder over de Aagje Dekenlaan en de Guntersteinweg naar de Noordweg en vervolgens over de Laan van Wateringse Veld.

Medio december is het onderdeel Veluweplein afgerond. Fietsers hoeven voortaan vanaf het Zuiderpark enkel de Soestdijksekade en de De la Reyweg over te steken om de Schalk Burgerstraat te bereiken (de oranje lijn op de afbeelding). In de oude situatie moest de fietser drie keer oversteken: bij de Moerweg, de Troelstrakade en de Hoefkade (de stippellijn).

Nieuwe fietsroute op het Veluweplein
Bewerkte ontwerpschets van de gemeente Den Haag

Op 25 februari werd tevens de ’s-Gravenzandelaan opgeleverd. Deze weg is ingericht als fietsstraat met voorrang op de zijstraten. Wethouder Robert van Asten legde de laatste centimeters rood asfalt.

Wethouder asfalteert de ’s‑Gravenzandelaan
De wethouder Mobiliteit (rechts) legt de laatst centimeters rood asfalt op de ’s‑Gravenzandelaan

Een belangrijk onderdeel van de route is de Schalk Burgerstraat. De straat krijgt vrijliggende fietspaden. De werkzaamheden beginnen in mei 2022.

Categorieën